Natural Dental / Fogszabályozás

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

  

FOGSZABÁLYOZÁS


Esztétikus fogszabályozó ragasztás lépései


Natural Dental Buda rendelőnkben hétfőnként délután és csütörtökönként délelőtt gyermekfogászati és fogszabályozó rendelés zajlik. A gyermekeket színezők, matricák, játszóházikó és sok-sok játék, vidámság és félelemmentes légkör várja. Gyermekszakorvosunk és fogszabályozó szakorvosunk: Dr. Kakasi Csongor. 

Újdonság: láthatatlan fogszabályozó

Fogászati rendelőnk úgy a gyerekek, mint a felnőttek rendelkezésére áll fogszabályozást tekintve is, és megannyi lehetőség közül lehet válogatni, mint például a már jól ismert rögzített fogszabályozó készülékek vagy az újdonságnak számító láthatatlan fogszabályozó. A láthatatlan fogszabályozó készülék egyre elterjedtebb, mert a láthatatlan fogszabályozó esztétikailag sem zavaró és a viselete is észrevehetetlen.


Rögzített fogszabályozó készülék


A rögzített fogszabályozót olyan felnőttek részére ajánljuk, akik, nincsenek megelégedve fogaik rendezettségével, és tenni szeretnének a szép mosoly elérése érekében. Az általunk használt fogszabályozó készülék két fő részből áll: a fogakra ragasztott brackettekből és a bracketteket összekötő ívekből. A brackettek anyaguk szerint készülhetnek fémből vagy porcelánból.Fém fogszabályozó

   
Porcelán fogszabályozó


 

Hyrax szájpadlástágító készülék

A Hyrax szájpadlástágító készülék segítségével a felső állcsont hatékony és gyors tágítása lehetséges, melyet leggyakrabban már maradandó fogakkal rendelkező pácienseknél alkalmazunk, ezzel kiegészítve a rögzített fogszabályozó készüléket.

Fogszabályozás során, attól függetlenül, hogy kivehető vagy rögzített az alkalmazott készülék, bizonyos időközönként aktiválni kell.

Aktiválás alatt azt a folyamatot értjük, hogy a pácienst a meghatározott időközönként visszavárjuk a rendelőnkbe és elsőként ellenőrizzük, majd pedig a fogak új helyzetéhez igazítjuk a fogszabályozó készüléket, hozzájárulva ezzel az optimális eredmény eléréséhez.

 

Kivehető fogszabályozó készülék


A 6-12 éves gyerekek számára leginkább közkedvelt és ajánlott fogszabályozási megoldás a kivehető fogszabályozási készülék használata, hiszen ezt a vegyes fogazattal rendelkező páciensek számára fejlesztették ki.

Egyik közkedvelt típusa a Schwartz- féle tágítócsavaros készülék, ami aktív csavarokat tartalmaz, így különféle tágítási lehetőségek vannak. Ennek köszönhetően helyet teremt a maradó fogak számára, így megelőzhető a későbbi fogtorlódás problémáját. Ha pedig, valaki felnőtt korban szeretne súlyosabb fogtorlódásán változtatni, akkor látványos eredményt rögzített fogszabályozó készülékkel és foghúzással tudjuk elérni.

Az úgy nevezett, funkciós készülékek olyan kivehető fogszabályozók, melyek nem rendelkeznek aktív csavarokkal, hanem a páciens rossz szokásait megszűntetve és ez által megakadályozva a káros funkciókat javít a fogazaton. Hatással vannak az alsó és felső állcsont fogazatára és első sorban a csontok egymáshoz viszonyított helyzetét módosítják. Ilyen a típusú fogszabályozók az aktivátor, valamint a Fränkel és a Hansa féle készülék is.

A páciens, bármelyik típusú fogszabályozó mellett is dönt, minden esetben szüksége van a rendszeres fogorvosi kontrollra, valamint a fogszabályzó készülék aktiválására. Ennek oka, hogy mindig az új, javított helyzethez kell igazítani a készüléket, hogy a kívánt esztétikai és funkcionális eredményt mielőbb elérjük.


A fogfehérítés végén védőréteggel -Relief ACP Gel- vonjuk be a fogakat. A Relief ACP Gel megszűnteti a fogak érzékenységét, melyek kémiai vagy fizikai behatás következtében alakultak ki, csökkenti a fogfehérítés közben fellépő érzékenység előfordulási arányát.
 

    


AligNEr sínes láthatatlan fogszabályozó

A rögzített fogszabályozó készülékektől eltérően, a legújabb technológiával készült Aligner-Clear-Invisaling láthatatlan fogszabályozó készülék átlátszó, műanyag sínekből áll, melyeket meghatározott időközönként szükséges cserélni.

A láthatatlan fogszabályozó átlátszó anyagának köszönhetően láthatatlan módon alakítja a fogak pozícióját, viselete nem zavarja az ajkak belső falát és a nyelvet, illetve a beszédet sem akadályozza. A láthatatlan fogszabályozó tisztítása gyors és egyszerű. Attól függetlenül, hogy kivehető típusról van szó, a láthatatlan fogszabályozó igen hatékony megoldásnak bizonyul a fogszabályozás terén és kívánt eredményt gyorsan érhetjük el általa.

 

Ha úgy gondolja, hogy ez lehet a megfelelő megoldás mosolya megszépítése céljából, forduljon bizalommal Dr. Kakasi Csongor fogszabályozó fogorvosunkhoz, aki a láthatatlan fogszabályozó igénylésénél is személyre szabott kezelési tervet készít úgy gyerekek, mint felnőttek részére.

 

Újdonság: láthatatlan fogszabályozóTrainer készülék


Fogászatunk foglalkozik Trainer készülék alkalmazásával is, ami nem csak az elváltozásokat, hanem azok okát is kezeli.

Használata már az egészen kicsi gyerekek esetében is lehetséges és ajánlott, ezáltal a 2-5 éves korig a tejfogazatot, 6-12 éves korban a vegyes fogazatot, illetve 12-15 éves kor között a már maradandó fogakat kezeli. Erre azért van szükség, mert a fogak helyzetét a nyelv, illetve az ajkak funkciója és használata határozza meg, ezáltal, ha például a gyermek rossz szokásokat vesz fel - ilyen például a szájlégzés, a nyelvlökéses nyelést, vagy az ujjszopás - akkor az módosítja a fogak pozícióját. Sőt, nem csak a fogak helyzetére van hatással, hanem az egész arc és a fogív fejlődésére is, illetve harapási rendellenességeket okoz, meghatározza a fogak dőlési szögét és beszédhiba is kialakulhat a gyereknél.

E hibák megelőzésére és kiküszöbölésére kitűnő megoldásként szolgál a Trainer készülék, mely a nagyon kicsik esetében orvosi szilikonból készül, mely segít az ujjszopás vagy cumizás leszoktatásában, helyes rágásra és nyelésre szoktatja a gyereket.

Később ezt váltja fel a keményebb polyuretanból készült készülék, ami a már jelentkező problémák ellen nyújt megoldást, módosítja a nyelv pozícióját, a nem megfelelő nyelési és légzési funkciókat, szokásokat.


Írjon nekünk!

 © 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter