Natural Dental / Gyermekfogászat

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

 
GYERMEKFOGÁSZAT

Natural Dental Buda rendelőnkben hétfőnként délután és csütörtökönként délelőtt gyermekfogászati és fogszabályozó rendelés zajlik. A gyermekeket színezők, matricák, játszóházikó és sok-sok játék, vidámság és félelemmentes légkör várja. Gyermekszakorvosunk és fogszabályozó szakorvosunk: Dr. Kakasi Csongor. Barázdazárás


Fogászati rendelőnk számára nem csak felnőtt pácienseink fontosak, hanem a kiskorúak megfelelő szájhigiéniájára és egészséges fogazatuk védelmére is rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk. Ezáltal nálunk megvalósul a gyermekfogászati ellátás, pesti és budai rendelőnkben egyaránt, aminek középpontjában a fogak és az íny egészségének megőrzése áll.

Fogászati rendelőnk barázdazárás preventív, vagyis megelőző jellegű kezelésnek minősül, amit az őrlőfogakon szokás alkalmazni. Első sorban gyermek pácienseink részére szoktuk ajánlani úgy a tejfogak, mint a maradandó fogak megóvása érdekében, de felnőtt pácienseink is fordultak már hozzánk barázdazárás elvégzése céljából.


Gyermekfogászat Budapesten


Gyermekfogászatunk Budapesten jó hírnévnek örvend, melynek szolgáltatásai között szereplő barázdazárás a fogszuvasodás kialakulása ellen nyújt védelmet. Ez a probléma első sorban az őrlőfogak apró barázdáiban, gödröcskéiben, a fognyakon, illetve a gyökérfelszínen alakul ki leggyorsabban és leggyakrabban. Ennek oka, hogy a fogkefe sörtéi nehezen érik el ezeket a szuvasodásra hajlamos területeket, így a lepedék sok esetben észrevétlenül tapad meg és kezdi el roncsolni a fogzománcot.

Sok esetben, csupán a zománc kifehéredése (white spot)  jelzi a szuvasodás kezdetét, melyet nem mindig vesz észre a páciens. Az idő múlásával viszont a fog állapota egyre csak romlik. Az aláromlott fogfelszínek hirtelen beszakadása, a nagy üregek keletkezése és a fájdalom megjelenése tudatosítja a páciensben a probléma súlyosságát. Ennek megelőzése érdekében ajánljuk, hogy látogasson el gyermekfogászatunkra Budapesten akár már az új őrlőfog kitörését követően, hiszen már ilyen korai szakaszban is elvégezhető a fúrás nélküli barázdazárás. Egy speciális folyékony tömőanyagot alkalmazunk a fogak rágófelszínén, az befolyik a barázdákba és így megakadályozza a lepedék bejutását, lerakódását.

A gyerekfogászat keretén belül gyerekek esetében 5-7 éves kor között az első nagyőrlők kezelését, 9-13 éves kor között pedig a második nagyőrlők, illetve a kisőrlők kezelését szoktuk ajánlani, közvetlen a fogak kitörése után.


 

         

 

 

Szuvas tejfog kezelése GC Tooth Mousse-szal


A GC Tooth Mousse kezelésnek hála, gyors és hatékony módon kezelhető a fogérzékenység és a természetes módon történő kalcium beépülését is elősegíti. Mindemellett, klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy ez az eljárás alkalmazható a tejfogak kezdődő szuvasodása, a fognyak érzékenysége, abrázió és erózió esetében is. Mindezek mellett, a nem megfelelő szájápolási és táplálkozási szokásokból adódó problémák jelentkezésénél és fogszabályozó kezelés közben is megfelelő megoldás lehet, ami során egy cukormentes, vizes bázisú, CPP-ACP tartalmú krémet használunk.

A szolgáltatás előnyei közé sorolható, hogy alkalmazása során az ásványi anyag egyensúly helyre áll a szájüregben, illetve pótolja az elvesztett ásványi anyag mennyiséget, és extra védelemmel látja el a fogazatot. Közömbösíti a savképző baktériumokat a plakkban, melyek külső vagy belső forrásból származnak. Csökkenti a dentin túlérzékenységet és fokozza a nyál védő hatását. Ezen előnyök mellett meg kell említeni, hogy kellemes az íze, tisztább és simább érzetet nyújt a fogaknak.
 
 
Alkalmazása:
A GC Tooth Mousse-t a fogak felszínére kenve, a benne levő CPP-ACP molekulák hozzátapadnak a biofilmre, a baktériumokra, a plakkra és a hidroxiapatitra, valamint a környezetében levő, lágy szövetekre. Eközben pedig szabadon hozzáférhető foszfátot és kalciumot biztosít a fogaknak, stimulálja a nyál termelődését, ami pedig növeli az anyag hatékonyságát. Az anyag segítségével a fogászati és gyerekfogászat Budapesten szolgáltatásunkra kiválóan alkalmazható, jótékony hatása már 2-5 perc elteltével észrevehető, hatékonysága csak egyre nő, minél tovább van a szájüregben.
 

Fontos információ!


A termék tehéntejből készült, ezáltal nem használhatják laktóz érzékenyek! Mindemellett a termék csak orvosi felügyelet mellett, megelőzési céllal használható.

Választható ízek:
• menta
• vanília
• sárgadinnye
• eper
• tutti-frutti
 
 

Bifluoridos ecsetelés


A túlérzékeny tejfogak és a kezdődő szuvasodás kezelésére nagyon hatásos megoldás a fluoridos lakk használata.

Ez Budapesten és más területeken, a gyerekfogászat szolgáltatásban igen közkedvelt módszer a zománc sérülése, a fogfelszín lekopását vagy csiszolását követően, illetve fognyaki és dentin érzékenység esetén, de teljes meggyőződéssel ajánljuk fogtisztítás és a fogkő eltávolítás után is.

A gyermekfogászat kezelések egyik hatékony módja a bifluoridos ecsetelés, melynek előnyei között szerepel még, hogy teljesen fájdalommentes kezelésről van szó, aminek az első fázisában leszárítjuk a fogakat levegő segítségével, majd az ecsetelőt használva, vékony réteget képezünk a fog felszínén. 10-20 másodpercnyi várakozás után, ahogy beszívódott a lakk, ismét a szárítás következik. A fluoridos lakk a fogak felszínén marad néhány napig, és ha a páciens szükségesnek érzi, akkor a kezelés még kétszer, 7-7 nap elteltével megismételhető.


Natural Dental Buda rendelőnkben hétfőnként délután és csütörtökönként délelőtt gyermekfogászati és fogszabályozó rendelés zajlik. A gyermekeket színezők, matricák, játszóházikó és sok-sok játék, vidámság és félelemmentes légkör várja. Gyermekszakorvosunk és fogszabályozó szakorvosunk: Dr. Kakasi Csongor. 

 


Írjon nekünk!

 © 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter