Natural Dental / Kivehető fogpótlások / Részleges kivehető fogpótlás

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

 RÉSZLEGES KIVEHETŐ FOGPÓTLÁS

A fémmentes fogpótlások, fogpótlás árak

Ha egy fogívben nem teljes a foghiány, viszont a maradó fogak száma nem elegendő a fix pótlások készítéséhez, részleges lemezes fogsor készíthető a rágófunkció visszaállítására.

A részleges lemezes fogsor olyan fogmű, amely a szájban nagyobb helyet foglal el, mint a természetes fogak, mivel beborítja a fogatlan állcsontgerincet (a fogak mellett pótolja az elsorvadt csontot is) illetve a szájpadlást is.

Rögzítésükre kapcsokat (hajlított vagy öntött) vagy precíziós elhorgonyzási eszközöket alkalmazhatunk.

 

A fém és fémmentes fogpótlások

A részleges kivehető fogpótlás részei:


Alaplemez – a fogsor nyálkahártya-csont alapzattal érintkező része. Feladata a protézis megtámasztása, valamint a műfogak, a műíny és az elhorgonyzás eszközeinek egy egységbe foglalása.
Az alaplemez készítésénél szó lehet fém vagy fémmentes fogpótlások megalkotásáról, ami lehet akrilátból vagy törhetetlen termoplasztikus anyagból, sőt, ezek kombinációjából is. A fém alaplemez vékonyabbra készíthető, jobban redukálható, mint az akrilát, viszont a műanyag jobban tapad a nyálkahártya-csont alapzathoz, könnyebben módosítható, korrigálható.
Akrilát alaplemezes részleges kivehető fogpótlást kizárólag ideiglenes jelleggel készítünk, a végleges fogsorban fémlemezzel vagy fémerősítéssel kombináljuk.

Műfogak, a fém vagy fémmentes fogpótlások, elsődleges feladata a rágás, de esztétikai és hangképzési szerepe is van. Anyaga lehet keresztkötése akrilát vagy porcelán.

Műíny a fogakat egységbe foglalja és az alaplemezhez rögzíti. Segítségével az állcsontgerincek nagyfokú sorvadása/hiánya következtében létrejövő hátrányos esztétikai hatást is korrigálni tudjuk. Anyaga akrilát, amely az íny színéhez hasonló, megtartja a műfogakat és elfedi a fémlemez bizonyos részeit. A felsorolt finommechanikai rögzítőkön kívül laboratóriumunk bármilyen elhorgonyzási rendszert el tud készíteni és igény szerint már rendszer beépítése is lehetséges.

Az elhorgonyzás lehet látható (hajlított és öntött kapcsok) és rejtett (finommechanikai rögzítő elemek). Az elhorgonyzások feladata a fogsor rögzítése valamint az elmozdulások megakadályozása. Kapcsolatot teremtenek a fogpótlás és a maradó fogak között.

Forradalmian új technológia, a termoplasztikus fogsor ötvözése a fémlemezes kapcsos pótlással a fogpótlás árak tényezőjéhez képest jutányos áron vehető nálunk igénybe. A termoplasztikus fogsor az áttetsző rugalmas kapcsok segítségével rendkívüli esztétikus hatást nyújt, kombinálva a fémlemez minden pozitív biomechanikai tulajdonságával. A látható részekben a rugalmas áttetsző kapcsok szinte észrevétlenek.

 

A részleges kivehető fogsor készítésének menete:


A fogsor készítése hosszadalmas folyamat, megfelelő tervezést igényel, a fém, vagy fémmentes fogpótlások befolyással vannak a fogpótlás árak alakulására is.

A részleges lemezes protézis készítését pontos tervezéssel, fogpótlás árak meghatározásával, majd pedig lenyomatvétellel kezdjük. Ezt a lenyomatot a fogtechnikai laboratóriumban gipsszel kiöntik, elkészítik a gipszmintát. Következő ülésben megtervezzük a fogsort. Berajzoljuk a mintán a protézis határait, a rágófelszíni támasztékok, kapcsok elhelyezkedésének helyét. A berajzolt fogsor mintát a laboratóriumba küldjük, ahol elkészítik a fogsor alaplemezét. Az alaplemezt következő ülésben bepróbáljuk, és ha megfelelő, akkor fogtechnikusunk elkészíti a próba fogsort. Ezt követi a próba fogsor szájba illesztése, az alaplemez stabilitásának ismételt ellenőrzése. Ismételten megvizsgáljuk még a fogakat, a műínyt, annak vastagságát, esztétikai hatását, és az állcsontok viszonyát. Ezt követően Ön is ellenőrizheti a fogsort. Ilyenkor tudunk módosítani a fogak formáján, nagyságán, állásán, az Ön igényei szerint. A végleges fogsor elkészítését csakis

Önnel egyeztetve, az Ön elégedettsége esetén kérjük a laboratóriumtól.

Az új protézis felhelyezése, eltávolítása kezdetben nehézségeket okozhat, ezért a fogsor átadásakor megtanítjuk Önnek a megfelelő mozdulatokat.

 


Írjon nekünk!

 © 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter