Natural Dental / Implantológia

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

 



IMPLANTOLÓGIA


Fogászati implantátum, fogbeültetés Budapest két pontján, a Natural Dental Pest és Buda klinikánkon is elérhető!



A hiányzó fogakat - kivétel pl. a bölcsességfogak – a lehető leghamarabb pótolni kell. A hosszú ideig tartó foghiány idővel rosszabb táplálkozáshoz vezet, ami gyakran gyomorpanaszokat, emésztési problémákat okoz.

A hiányzó fog helyén lévő csontveszteség miatt a többi fog „elvándorol", elmozdul a rágóerő iránya szerint, ami arc esztétikájában is zavart okoz. A részleges vagy teljes protézis sokakat zavar, akárcsak a híd – az ilyen esetekben kínál alternatívát a fogbeültetés, azaz a fogászati implantátum alkalmazása, melyet Budapest két pontján is megoldásként ajánlunk.

A fog implantátum, a fogbeültetés ára függ a hiányzó fogak számától, elhelyezkedésétől,  a csontmennyiségtől és annak minőségétől. A fogászati implantátum célja a valódi foggyökér helyettesítése. A beavatkozás során az implantátumot budapesti rendelőink mindegyikében az elveszített fog helyére ültetik be, hogy erre rögzíthessék a koronákat, hidakat és protéziseket.

A fogászati implantátumokat tiszta titánból készítik, mivel ez biológiai, kémiai és fizikai jellemzőinek köszönhetően a legmegfelelőbben épül a csontba és az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja, ami elengedhetetlen a sikeres fogbeültetéshez. A fog implantátum ára pedig a probléma mértékétől és súlyosságától függ, mely okok miatt is fontos, hogy a probléma felmerülésének kezdeti szakaszában forduljon szakemberhez a beteg, így kerülve el a nagyobb fájdalmakat és a költséges beavatkozásokat.

Kinek javasolt a fogbeültetés, implantálás?
Magyarországon minden 18. életévét betöltött, egészséges páciensnél végezhető fogbeültetés. Éppen ezért is foglalkozunk fogászati implantátumokkal Budapest két központi, jól megközelíthető helyszínén és reméljük, hogy munkánkkal sokak segítségére lehetünk. Ettől függetlenül, sajnos bizonyos esetekben nem kerülhet sor fogimplantátum alkalmazására – egyes betegségek ugyanis kontraindikálhatják (kizárhatják) az implantációt.

A fogászat implantátum utáni szájhigiénia


Budapesti rendelőink legjobb szakemberei szerint, fogászati implantátum beültetését követően kiemelt jelentőségű a rendszeres fog- és szájápolás ahhoz, hogy a fogimplantátum hosszú élettartamú legyen. A nem megfelelő szájhigiénia előbb-utóbb a fog implantátum elvesztéséhez vezet.

Helyes fog- és szájápolás fogbeültetés után:
• naponta minimum kétszeri fogmosás
• heti egyszeri Listerine-nel vagy Chlorhexameddel (vagy egyéb hasonló termékkel) való öblögetés
• dohányzás kerülése
• cukros ételek fogyasztásának kerülése
• félévenkénti kontrollvizsgálat, a fogorvos utasításainak maradéktalan betartása
• félévenként javasolt fogkőtisztítást is végeztetni

A fogászat implantátum (implantálás, fogbeültetés) menete


Amennyiben a páciens csontmennyisége megfelelő, a fogászati implantátum beültetése Budapesti rendelőinkben egy-másfél órát vesz igénybe, mely rutinműtétnek számít, és helyi érzéstelenítésben zajlik. A fogimplantátum behelyezését 3-4 hónap gyógyulási idő követi, majd ezután a páciens visszatér a rendelőbe, hogy fogtechnikai laboratóriumunkban elkészítsük Önnek a végleges koronákat az implantátumokra. Ekkor megtörténik a lenyomatvétel, majd visszahívjuk vázpróbára. Amennyiben a pótlás cirkonból készül, a fogszínt még a vázpróba előtt meghatározzuk fogtechnikusunkkal, hogy az új korona színe tökéletesen illeszkedjen a meglévő fogakéhoz.

Amennyiben Budapesti rendelőnkben zajló vizsgálatok alapján, a páciens csontmennyisége a fogbeültetés leendő helyén nem elegendő, a szájsebész fogorvosunk csontpótlást javasolhat. A csontpótló műtétet szintén helyi érzéstelenítésben végezzük. Gyakran a csontpótlással egy időben el lehet végezni a fogimplantátum behelyezését is, de van, amikor néhány hónap gyógyulási idő szükséges.

 
Natural Dental budai rendelőjében lehetőség van altatásban, éber szedációban is elvégezni a fogbeültetést, csontpótlást, illetve más beavatkozásokat is.
Személyes konzultációnk során egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot küldünk pácienseinknek, így rejtett költségek nálunk nincsenek!!

Írjon nekünk!

 



Szolgáltatásaink közül: Fogpótlás Budapest
© 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter