Natural Dental / Rögzített fogpótlások / Degos cirkon korona

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

  

DEGOS CIRKON KORONA

A cirkon korona, cirkon korona árak, porcelán héj árak

A Degos cirkónium-oxid a CAD-CAM módszer egyik válfaja, az úgynevezett zöld kerámia, nyers, kiégetetlen tömbök formájában kerül feldolgozásra és a „sapka" kifaragása után kerül kiégetésre. Nyersen sokkal puhább a cirkónium-oxid, emiatt könnyebb faragni és a keménységi szintjét az égetés során nyeri el.

A Degos cirkon korona masszívabb, mint az alumínium-oxid ezért elsőrangúan bírja a rágóerő-hatásokat, hosszabb hidak készítésére is alkalmas. Kifejezetten esztétikus, frontfogakra is javalljuk nagyfokú pontosságának köszönhetően az élettartama is hosszú távú. Éppen ezen tulajdonságai miatt vált a legkeresettebb anyaggá a fogászatban, ami meghatározó tényezője a cirkon korona árak alakulásának is. Az ehhez szükséges faragó gép már Magyarországon is létezik, ezért elkészítése kevesebb időt vesz igénybe, mint az alumínium-oxid esetében.

Cirkónium oxid kerámia a fémmentes fogpótlás csúcstechnológiája. A Degos cirkon korona színhatása és biokompatibilitása még az aranyét is felülmúlja a jelenleg ismert legmodernebb és legjobb minőségű fogászati anyag, ami a belőle készült cirkon korona árakat befolyásolja.

A CAD-CAM technológiával készülő fémmentes pótlások egyre nagyobb teret hódítanak napjainkban, ami pedig meghatározza a cirkon korona árak, valamint a már régebb óta alkalmazott porcelán héj árak közötti különbséget.

A porcelán korona készítése, porcelán héj árak

Ez olyan fémmentes porcelán korona, amelyeknél a fémvázat a fémnél jóval erősebb szakítószilárdságú (legalább ötszöröse), fehér cirkónium váz helyettesíti. Éppen ezért esztétikailag magasan felülmúlja, és háttérbe szorítja a normál (fémvázas) porcelán korona készítése és ennek hatására a már jól ismert és közkedvelt porcelán héj árak bár nem változnak, mégis kedvezőek lehetnek.

A cirkónium legfőbb előnye (a cirkon korona árak mellett) hogy fényáteresztő tulajdonsága révén tökéletesen élethűen utánozza a természetes fogakat, illetve kiemelkedő pontossága, precíz illeszkedése révén meggátolja az íny krónikus gyulladását és vörös elszíneződését. Ez a pontos illeszkedés a komputervezérelt tervezés és megmunkálás (CAD/CAM) eredménye, azaz a porcelán korona készítése céljából, a lenyomat szkennelése és a kiöntésével nyert gipszminta lézeres letapogatása után, a cirkon korona vázát vagy a cirkon korona hidat egy frézgép „faragja ki" egy cirkónium tömbből. Egészen hosszú, 14-16 tagú körhíd is készíthető cirkon korona vázra, ugyanis hatalmas rágóerőnek képes ellenállni.

A teleszkóp korona, korona híd eltávolítása

Ha valaki már rendelkezik koronával, de esztétikai vagy egyéb okokból fakadóan szeretné azt lecserélni, akkor az csakis korona híd eltávolítása után lehetséges. A korona híd eltávolítása művelettől egyáltalán nem kell tartani, hiszen a korona híd eltávolítása minden esetben fájdalommentes, hiszen érzéstelenítő alkalmazása mellett történik. Ami még jó hír, hogy fogászatunkon a korona híd eltávolítása után, számos lehetőség áll a páciens rendelkezésére, miszerint cirkon korona, teleszkóp korona és porcelán korona felrakását is választhatja. Ha csak néhány fog esztétikájának javításáról van szó, természetes módon cirkon korona, illetve porcelán korona felillesztését szoktuk ajánlani, ha viszont nagyobb mértékű foghiányról beszélünk, akkor teleszkóp korona alkalmazását ajánljuk. A teleszkóp korona egy hosszú távú és kiváló megoldást jelent a páciensek számára, mely biztos rágást és esztétikus látványt biztosít.

 

 


Írjon nekünk!

 Szolgáltatásaink közül: Fogászat és fogtechnika
© 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter