Natural Dental / Diagnosztika / Állapotfelmérés

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

 DIAGNOSZTIKA (ÁLLAPOTFELMÉRÉS)

Az állapotfelmérés minden új páciensünk esetében a különféle kezeléseket megelőző szolgáltatásunk, mely során megtörténik a fogak, az állkapocs és az állcsontok állapotának ellenőrzése.

Ezek mellett a diagnosztika tartalmazza a szájüreg lágy részeinek vizsgálatát és a rákszűrést is, ezáltal komplett képet kap úgy a páciens, mint az orvos a szájüreg egészségi állapotáról, illetve kóros elváltozásainak okairól.

Az állapotfelmérést kiegészítve, megtörténik egy kérdőív kitöltése is (páciens információs lap), mely a páciens egyéb betegségeit és általános egészségi állapotát térképezi fel, melyek mind hatással lehetnek fogazatának állapotára, illetve kezelési lehetőségek kiválasztására.


Az orvos megítélésétől függően, az előzetes állapotfelmérés elkészítése mellett, készíthető még tanulmányi lenyomat és fénykép a páciens fogazatáról, természetesen a páciens beleegyezésével. Ezen információk birtokában könnyebben tanulmányozhatóak a rendellenességek, hiányosságok és segít az egyénre szabott kezelési terv elkészítésében. Preferáljuk a röntgendiagnosztikát, hiszen számos elváltozás lehet olyan területeken, ahova szabad szemmel nem láthatunk. Mindkét rendelőnkben lehetőségünk van helyben és azonnal digitális panoráma, illetve intraorális röntgenfelvétel készítésére. A diagnózis felállítása közben figyelembe veszi az orvos páciense kéréseit, meglátásait, és az alapján határozza meg a megfelelő kezelési módot. Minden körülmények között, pácienseink személyes érdekeit tartjuk szem előtt, így mindig arra törekszünk, hogy kérésüket megvalósítsuk, miközben a szükséges esztétikai és funkcionális szempontok is teljesüljenek a kezelés során.
A komplett diagnózis felállítása után átveheti páciensünk személyére szabott kezelési tervét, mely tartalmazza az ajánlott kezelési módot, valamint annak árát is. Az áraink változásáról előzetesen értesítjük pácienseinket.

Amennyiben páciensünk, bizonyos félelmektől vezérelve, a fog kezelése helyett annak kihúzását részesítené előnyben, fogmegőrző szemléletünkből adódóan, igyekszünk meggyőzni saját álláspontunkról. Ennek oka, hogy orvosi eskünkhöz híven a szükségtelen kezelések végzése etikátlan tetteknek minősülnek, célunk pedig a felmerülő problémák fájdalommentes kezelése, a szájüreg és a fogak egészségének visszaállítása.

Natural Dental Buda rendelőnkben lehetőség nyílik a fogászati kezeléseket altatásban (szedációban)  is elvégezni. Amennyiben ez iránt érdeklődik, kérjük keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

 

Írjon nekünk!

 Szolgáltatásaink közül: Fogászat 9. kerület
© 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter