Natural Dental / Rögzített fogpótlások / Csapos felépítmények

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

  

CSAPOS FELÉPÍTMÉNYEK

Fogfelépítés üvegszálas csappal


Amennyiben a fog koronai része olyan mértékben sérül, hogy azt már nem lehet töméssel, vagy koronázással helyreállítani, ebben az esetekben a gyökér megerősítésére van szükség. A gyökérbe vezetett csap segítségével pótolni lehet akár a teljes egészében hiányzó fogkoronát is. Bármely foggyökér megmenthető ezzel a módszerrel, amennyiben az gyökérkezelhető és a csonk pereme az íny szintje felett helyezkedik el.

A fogak csapos felépítését fogszínű, üvegszállal erősített csapok segítségével végezzük. Az üvegszálas csap segítségével megerősített és felépített fog csonkra fémmentes koronák is készíthetők, amelyek esztétikailag magas színvonalat képviselnek. 

Fogfelépítés technikai csappal


Nagy fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után centrálisan kifúrják és egy - a gyökércsatornába helyezett - csapos műcsonk segítségével állítják helyre. Ezt a gyökércsapos műcsonkot cementtel rögzítik, majd erre készül el a korona.

A technikai csap fogtechnikusaink közreműködésével készül el. Komolyabban roncsolt fogcsonkok helyreállításakor készítjük, amennyiben a fogcsonk széle mélyebben az íny alatt helyezkedik el. Bizonyos fogpótlás típusoknál – például kombinált fogpótlásoknál – statikai szempontból szintén inkább öntött fémcsap javasolt.

Koronák lehetnek:

•Vállas előkészítésű fémkerámia koronák
•Wieland cirkon koronák
•Galván arany kerámia korona
•Öntött fémkorona nemes, illetve nem nemes fémből


Írjon nekünk!

 © 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter