Straumann implantátumok

Miért a Straumann?

Természetesen a fogászati implantátumok területén is széles a választék, hiszen számos márka és típus létezik. A kérdés mindig az, hogy számunkra melyik a legideálisabb,  milyen különbségek vannak, melyiket érdemes választanunk. Mivel az implantálás nem a legolcsóbb fogpótlási eljárások közé tartozik, így természetes, hogy a legjobbat szeretnénk. Cikkünkben a svájci Straumann implantátum rendszert mutatjuk be Önöknek. Bízunk abban, hogy ezzel is segítségére lehetünk a döntéshozatalban. A Natural Dental fogászati rendelőiben évek óta használjuk a prémium minőségű Straumann implantátumokat rendkívűl erdeményesen.

Az implantátumok kiválasztásánál számunkra a legfontosabb szempont az volt, hogy a legjobb minőségű implantátumot alkalmazzuk, amivel valóban tökéletes eredmény érhető el.

A Straumann a fogászati implanáttumok területén prémium minőséget képvisel, így nem tartozik a legolcsóbb cégek közé. A minőségbeli különbség, a rendkívűl gyors gyógyulási idő, az élettartamra szóló gyári garancia azonban fontos szempont volt számunkra a választásnál.

A Straumann háttere

A svájci Straumann cég élen jár a fogászati implantátumok gyártásában. A Straumann implantációs rendszerek világszerte a legmagasabb minőséget képviselik. A több mint 60 éve alapított vállalat mindig is élen járt a kutatásban.Olyan találmányok fűződnek a cég nevéhez, mint a homokfújt, a savmaratott (SLA) implantátumfelszín (SLA), mely koncepciót számos kisebb gyártó igyekezett lemásolni. Továbbá a Straumann cég dolgozta ki a kémiailag aktív, hidrofil implantátum felszínt (SLActive) , melynek köszönhetően az implantátumok akár már 6 hét után terhelhetővé válnak. Érdemes azt is tudni, hogy az SLActive termékcsalád világvezető a gyógyulási időt tekíntve. Jelenleg is a szakma legkiemelkedőbb kutatóival és gyakorló fogorvosokkal karöltve végzi a fejlesztéseket.

A Straumann implantátumok csavarmenete alkalmassá teszi az implanáttumot, hogy a fogeltávolítást követően azonnal beültethető legyen, de arra is alkalmas, hogy a korábban eltávolított fog csontosodott területére kerüljön. Csavarmenetének köszönhetően kevésbé terheli meg a fog csontot.

Legújabb fejlesztések- Straumann Roxolid

A Straumann cég legújabb fejlesztése egy új fémötvözet ( Roxolid ), mely egyesíti a titánium és a cirkónium előnyös tulajdonságait, így ez az implantátum magasabb mechanikai szilárdsággal rendelkezik mint a hagyományos titán. Ellenállóbb, keményebb, és lényegesen erősebb a csonthoz való kapcsolódása. A Roxolid előnye továbbá, hogy a keskenyebb átmérőjű implantátumok is terhelhetőek lesznek. Ugyancsak fontos szempont, hogy a Straumann Roxolid használatával gyakran csontpótló műtétre sincs szükség.

Melyikre van szükségem/ Hogy válasszak?

Szakembereinkkel való konzultáció során pácienseink három típust ismerhetnek meg a Straumann családon belül. A fennálló problémát figyelembe véve ezek közül választják ki a tökéletes megoldást.

Straumann Standard és Standard Plus

Ezt a típust elsősorban a fogágybetegséggel küzdő pácienseinknek ajánljuk. A polírozott nyaki résznek és csontszinttől való távoli kapcsolatának köszönhetően lehetővé teszi a megfelelő záródást. Nem elhanyagolható szempont, hogy az otthoni tisztitás is kényelmes és egyszerű.

A Straumann Bone Level

Ez a típus új fejlesztésű implantátum, melynek köztielemmel való kapcsolata a legmodernebb, platform-shifting elven alapul, ez megakadályozza az implantátumok mellett kialakuló gyulladást. Különleges felépítésének köszönhetően akár a csontpótló eljárásokkal egy időben is alkalmazható, ennek következtében rövidebb a kezelési dő.

Mi az előnye a 4.0mm hosszúságú, rövid implantátumoknak?

Sajnos a rövid implantátumoknak is vannak korlátai. Ugyanis akkor alkalmazhatóak igazán sikeresen, ha a páciens csontállománya megfelelő, kellően széles és nincs szükség csontpótló műtétre. A rövid implantátumoknak köszönhetően a gyógyulási idő is jelentősen lecsökken, hiszen mindössze 3-4 hetet vesz igénybe a regenerálódás, a beültetést követően.

Mit jelent az életfogytig tartó garancia, a hibás implantátumok cseréje?

A Straumann cég által nyújtott életfogytig tartó garancia az implantátum anyagára, a hibás implantátum cseréjére vonatkozik, a garanciális feltételek figyelembe vételével.