Natural Dental / Gyakran ismételt kérdések

AKCIÓK!
 

Írjon nekünk!

  DENTÁLHIGIÉNIKUSI TEVÉKENYSÉG

 

 A Natural Dental Pest és Buda klinikáinkon nagy figyelmet fordítunk a dentálhigiénikusi tevékenységekre. Filozófiánk szerint a legmagasabb szintű betegellátás egyik nagyon fontos eleme a dentálhigiénikusi munkakör, mely segíti és előkészíti a fogorvos munkáját. A dentálhigiénikus alapvetően abban különbözik a fogászati asszisztenstől, hogy míg utóbbi kizárólag asszisztál, segít a fogorvosnak, addig a dentálhigiénikus – az asszisztálás mellett –bizonyos fogászati tevékenységeket önállóan (orvosi felügyelettel) folytathat.

A dentálhigiénikus a száj és fogak higiénéjével, egészségével foglalkozik. Vagyis elsődlegesen olyan kezeléseket végez, melyek a szájüreg és fogazat egészségének megőrzésében, a szájnyálkahártya, a fogágy és a fogazat betegségeinek megelőzésben, illetve kialakult betegségek esetén az orális egészség visszaállításában játszanak fontos szerepet. A prevenció előbb említett három részterületét egyrészt konkrét gyakorlati kezelésekkel, másrészt elméleti tudásának átadásával, egészségnevelő tevékenységgel (minden korosztályban) valósítja meg. Információt ad át, készséget fejleszt, szokást alakít ki. A pácienst instruálja, motiválja, bizonyos tevékenységeket, mozdulatokat gyakoroltat. 

 


Gyakorlati tevékenységei:

·         Fogkőeltávolítás – professzionális szájhigiéniés kezelések (depurálás)

·         Stomato-onkológiai szűrővizsgálat (szájüregi rákszűrés)

·         Fogfehérítés

·         Plakkfestés (lepedék kimutatása a fogakon)

·         Polírozás (normál vagy Air-Brush sópolír)

·         Barázdazárás

·         Lenyomatvétel

·         Korona, híd, betét (inlay/onlay, overlay) beragasztás

·         Ideiglenes korona és híd készítése

 

Elméleti tevékenységei: 

·         Tájékoztat a táplálkozás szájhigiéniai vonatkozásairól. 
·         Segít a megfelelő szájhigiénia egyéni kialakításában. 
·         Felvilágosítást ad a fluoridok alkalmazásának jótékony hatásairól, és a fluoridok alkalmazásának lehetőségeiről.
·         Felhívja a figyelmet a korai fogászati gondozás, a rendszeres fogorvosi ellenőrzés fontosságára 
·         Gyakoroltatja a kivehető fogszabályozó helyes használatát, elmagyarázza a kezelés lényegét.
·        Segíti a kivehető fogpótlásokkal rendelkező pácienseket (elmagyarázza a helyes tisztítást, gyakoroltatja a ki és behelyezést).
  Nem utolsó sorban pedig a gyakorlati tevékenységek közben is folyamatosan felvilágosítást ad. Igyekszik jó kapcsolatot kialakítani a pácienssel, hogy ezzel is arraösztönözze a pácienst, hogy tudatosan vállaljon felelősséget a saját (illetve gyermekei, családtagjai) fogai egészségéért, hiszen az orális egészség az általános egészségi állapot része. Rendelőinkben dentálhigiénikusi akciókkal várjuk pácienseinket, melyet az akciók! menüpont alatt tekinthet meg!

Írjon nekünk!

 © 2014 Natural Dental
weboldal: Art Jupiter